История

Историята за създаването на „Ретро Музей“ се заражда преди 10 години. Всичко започва със закупуването на един руски автомобил с легендарната за времето си марка жигули или позната в техническата литература като модификацията ВАЗ 21013.

Красавицата от Толиати е главния виновник за да ни има нас днес 10 години по-късно. Тя е вдъхновението на създателя и собственик на музея Цветан Атанасов, след нейното закупуване следва период на събиране на огромна част от експозицията , която към днешна дата може да бъде видяна в бляскавата зала на музея.

Закупени и подарени са много предмети от бита, автомобили и мотоциклети изцяло социалистическо производство, към тях са добавени и множество восъчни фигури на известни певци, актьори, музиканти и политици от епохата на социализма в световен мащаб.

Труда и средствата вложени в реализирането на проекта са неимоверно много, но труда е несъизмерим.

Всеки един автомобил и мотоциклет е реставриран до съвършенство. За целта над това работят неуморно огромен набор от реставратори, тапицери и художници, всички те са оставили своя отпечатък в това може да се убеди всеки един посетител. Качеството на направената реставрация е на световно ниво.

 

След години на трескав труд и усилена подготовка мечтата на г-н Цветан Атанасов се превръща в реалност „Ретро Музей“ е факт и открива врати за своите посетители на 1 май 2015 година.

Разположен в сърцето на Гранд Мол на площ от четири декара той се превръща в една от главните атракции на град Варна, по мнение на не един посетител музея няма аналог в световен мащаб.

Тенденцията е колекцията му да се разраства и обогатява, като към експозицията във времето да се добавят още моторно-превозни средства и предмети.

error: Content is protected :)