В неделната вечер, 16-ти юни, Ретро Музеят в най-големия варненски търговски център Grand Mall посрещна специален гост. На ексклузивно посещение пристигна руската поп икона Филип Киркоров, който е роден във Варна и първите седем години от детството си живее тук като всички български деца от края на 60-те и началото на 70-те. Филип Киркоров беше придружен от двете си деца Алла-Виктория и Мартин, които щъкаха навред и страхотно се забавляваха с предметите от детството на баща си.

Собственикът и създател на Ретро музея Цветан Атанасов с гордост разведе звездния гост из впечатляващата си колекция от леки автомобили от епохата на соца. Първата кола, която той видя, беше легендарната „Чайка“ – возилото на генералните секретари, но се оказа, че моделът е и една от последните соц коли, които Филип Киркоров е имал. Той с удоволствие седна в нея, децата му също веднага се наместиха на задната седалка. Но това беше само първата изненада, с всяка следваща кола машината на времето се завърташе на все по-бързи обороти и артистът започна да си примомня с носталгия очарователни моменти от детството в България и от ранните си години в Русия.

„Имах такова колело Балкан, ах, как го обичах! Това беше най-любимият ми велосипед“ – сподели развълнуван Киркоров. Позна и модела на първата си камера – Кварц, и театралния бинокъл, елката и телефона с шайба, а когато видя уличен телефон, не се стърпя и с удоволствие позира за снимка. Още много детски спомени го очакваха в Ретро Музея – Кока Колата с българско лого, швепсовете, одеколона Тройной, брендито Слънчев бряг, малкия телевизор Юность. Високият почти 2 метра певец успя да се вмести дори в миниатюрния полски Фиат 126 за радост на своите малчугани.

Появи се и първата му кола – Лада седми модел, в абсолютно същия цвят, каквато е била неговата първа кола – перлено светлосин. Радостта му беше огромна, той приятелски потупа капака й, надникна под него, седна на шофьорското място, а усмивката не слизаше от лицето му. Призна, че след нея е имал много коли, но този споменът му е много скъп. Иначе през звездната си кариера е карал Volvo, Audi TT, Mercedes, а сега се появява пред червените килими със своя бляскав Rolls-Royce Phantom, а за всеки ден ползва Maybach.

Накрая Киркоров влезе и в Музея на восъчните фигури, където се снимка до фигурите на Лили Иванова и Емил Димитров, и направи забавни жестове пред фигурите на Тодор Живков и Леонид Брежнев.
Развълнуван, докоснат от спомените и носталгията, Филип Киркоров благодари сърдечно на своя домакин Цветан Атанасов, подписа се в Книгата на почетните гости и го насърчи да продължава да събира свидетелствата на времето: „Това, което сте събрали в Ретро музея, е изумително, продължавайте, само на такива луди хора като вас се крепи земята!“.

 

Please follow and like us:
error: Content is protected :)